vrijdag 14 maart 2014

Moody's: betere vooruitzichten voor EU

De economische vooruitzichten van de Europese Unie zijn beter geworden. Kredietbeoordelaar Moody's ziet ze nu als stabiel. De verwachting was negatief. De EU behoudt de hoogste kredietstatus (AAA). Dat heeft het bureau vrijdagavond bekendgemaakt.

Volgens Moody's zijn de vooruitzichten van de EU beter geworden, omdat het perspectief voor de belangrijkste lidstaten is verbeterd. Zo ging de verwachting voor Nederland vorige week van negatief naar stabiel. Ook over Duitsland, België, Italië en Spanje is Moody's optimistischer geworden.

'In totaal komt 80,5 procent van de bijdragen aan de EU-begroting uit landen met stabiele of positieve vooruitzichten', aldus het bureau. In september 2012 was dat 22 procent. Moody's besloot toen om het vooruitzicht te verlagen naar negatief.

De beoordelaar vindt ook dat er minder gevaar is dat probleemlanden die leningen krijgen 'hun verplichtingen naar de EU niet kunnen nakomen'.

Ook de vooruitzichten van twee instellingen die gelieerd zijn aan de EU zijn verbeterd: de Europese Investeringsbank en de organisatie voor atoomenergie Euratom.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten