zondag 9 maart 2014

Zo zou Sarah Palin het doen: stop Rusland met atoombom



Sarah Palin (50) heeft een speech gehouden op de Conservative Political Action Conference. De republikeinse politica gaf daarbij de Amerikaanse president Barack Obama - ongevraagd - advies over hoe hij de Russen moet aanpakken. 'Het enige wat een slechte met een atoombom kan stoppen is een goeie met een atoombom', klonk het vastberaden.© reuters.

Sarah Palin werd bekend toen ze in 2008 uit het niets kandidate werd voor de post van Amerikaans vicepresident. Ze was de 'running mate' van de republikeinse presidentskandidaat John McCain, die het toen moest afleggen tegen Barack Obama. Na de verkiezingen werd ze actief in de omstreden rechtsconservatieve Tea Party-beweging.

Alaska
Palin geldt niet als meest intelligente politica en ze heeft wat blunders op haar naam staan. De uitspraak 'Je kan Rusland zelfs zien vanaf hier' blijft de voormalige gouverneur van Alaska achtervolgen. Ze zinspeelde er onlangs zelf nog op in haar tweet waaruit moest blijken dat ze in 2008 de Russische invasie in Oekraïne correct voorspelde: 'Ja, deze kon ik wel zien vanuit Alaska!'

En op die Russische kwestie kwam ze nu opnieuw terug, met weinig zin voor nuance. Kort samengevat was haar boodschap: stop de Russen met een atoombom.

Verder zei ze nog over Obama dat het 'einde van de vergissing nakend is' en dat hij 'de zwakste der zwakkelingen' is.



Bron

1 opmerking: