woensdag 30 april 2014

Kogelregen in huiskamer: 'We hebben geluk gehad'


Bloedspetters op de stoep en gaten in de ruit en muur

Het is een wonder dat de vader niet zwaargewond raakte © AD.



Lig je lekker televisie te kijken, vliegen de kogels opeens om je oren. Dat overkwam bewoners van de Valkenboslaan, die maandagavond werden geconfronteerd met een heftige schietpartij.

Bij de schietpartij raakte een 49-jarige Hagenaar ernstig gewond. Hij liep rond 22.30 uur op de Valkenboslaan, schuin tegenover politiebureau Segbroek. Getuigen zagen een auto afremmen en luttele seconden later een of meerdere inzittenden het vuur op hem openen. Wel tien keer, zeggen ze in de buurt.

Het slachtoffer werd met meerdere schotwonden naar het ziekenhuis gebracht. Agenten zochten intussen met speurhonden in de omgeving naar verdachten, maar konden niets vinden. De politie nam diezelfde avond in de Weerselostraat nog een uitgebrande zwarte BMW in beslag. Momenteel wordt onderzocht of de auto iets te maken heeft met de schietpartij.

De toestand van het slachtoffer is inmiddels stabiel.

Kogelregen
Het is nog een wonder dat hij de enige is die in het ziekenhuis ligt, aangezien de kogels ook in een benedenwoning belandden van een gezin met twee kinderen. De vader lag televisie te kijken op de bank, toen uit het niets vier kogels door de ramen en kozijnen vlogen. Eén boorde zich in de muur, net boven de bank. De vader hield er een oppervlakkige wond aan over.

'Nu heb ik rust nodig', verzuchtte hij gisterochtend en wilde er verder niet over praten. Na de schoten rolde hij meteen van de bank om op zijn buik naar de keuken te kruipen. Daar kwam hij zijn vrouw en 15-jarige zoon tegen, die de knallen ook hadden gehoord. 'Onze 11-jarige zoon bleef in bed liggen', vertelt zijn vrouw. 'Met een katapult in zijn hand, voor het geval de schutter binnen zou komen.'

Gegil en sirenes
Ze hoorde gegil en sirenes en zag haar gewonde buurman op de stoep liggen. 'Zijn hand werd vastgehouden door een ambulancebroeder, die zei dat hij hem aan moest blijven kijken', vertelt ze. 'Zijn moeder stond ernaast en was compleet in paniek. Ik snap niet waarom die man is neergeschoten, zo pal tegenover het politiebureau. Hij en zijn familie zijn aardige mensen.'

De politie kan niet bevestigen of het slachtoffer inderdaad op de Valkenboslaan woont. Bewoners uit de buurt speculeren over een afrekening, maar de politie benadrukt dat de toedracht niet bekend is.

Geluk gehad
De bewoners van het beschoten huis blijven hoe dan ook verbouwereerd achter. Bloedspetters op de stoep, glas in de woonkamer, gaten in de ruit en de muur. De moeder van het gezin beseft dat ze geluk hebben gehad. 'Als we allemaal in de woonkamer hadden gezeten was het heel anders afgelopen.'




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten