vrijdag 2 mei 2014

Amerika en Groot-Brittannië raden gebruik Internet Explorer af

Internetgebruikers kunnen voorlopig beter een andere browser gebruiken dan Internet Explorer. Dat stelde het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse veiligheid vandaag in een reactie op het grote lek in de browser van Microsoft dat dit weekeinde werd geopenbaard. De Britse overheid heeft vandaag hetzelfde advies gegeven. Het gaat om versies 6 tot en met 11 van de browser.

Volgens het Amerikaanse ministerie kan het lek, dat volgens makers van beveiligingssoftware al wordt misbruikt door hackers, hele computersystemen infecteren. Totdat Microsoft een oplossing heeft gevonden doen internetters er daarom goed aan een andere browser te gebruiken.

Het lek werd afgelopen weekeinde ontdekt door beveiligingsfirma FireEye. Het gaat om een kwetsbaarheid in alle versies van Internet Explorer 6 tot en met 11 die ervoor kan zorgen dat hackers de volledige controle over de computer kunnen krijgen. Ze kunnen dan programma's installeren, data bekijken en wissen en websites bezoeken. Volgens Microsoft gaat het om 'beperkte, gerichte aanvallen'.

Microsoft gaf dit weekeinde aan hard te werken aan een oplossing. Die zal er echter niet komen voor computers die nog draaien op Windows XP. Microsoft staakte onlangs het onderhoud aan dat systeem, dat wereldwijd nog op 15 tot 25 procent van de pc's zou draaien.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten