donderdag 1 mei 2014

Poetin: Oekraïense leger moet weg uit Oost-Oekraïne

Oekraïense soldaten op een pantserwagen bij een controlepost in het oosten van Oekraïne.© ap.


Oekraïne moet legereenheden terugtrekken uit het zuidoosten van het land. Dat is volgens de Russische president Vladimir Poetin belangrijk voor een beëindiging van het geweld en het op gang brengen van een nationale dialoog in het Oost-Europese land, zo heeft het Russische staatshoofd volgens het Kremlin vandaag gezegd in een telefoongesprek met de Duitse bondskanselier Angela Merkel.

De twee regeringsleiders, die elkaars taal vloeiend spreken, overlegden op initiatief van Merkel met elkaar over de situatie in Oekraïne. De bondskanselier drong er bij Poetin op aan ertoe bij te dragen dat de militaire waarnemers van de OVSE vrijkomen.

Eerder drong de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Frank-Walter Steinmeier er ook al bij zijn Russische collega Sergej Lavrov op aan om zijn invloed aan te wenden om de OVSE-waarnemers vrij te krijgen.

De zeven waarnemers, onder wie vier Duitsers, werden vorige week met een inmiddels vrijgelaten Zweedse waarnemer door pro-Russische separatisten in de Oost-Oekraïense stad Slavjansk gevangengenomen.

Bron meer foto's

Geen opmerkingen:

Een reactie posten