vrijdag 2 mei 2014

Nederlands stel sterft na 'val' van balkon Algarve


Man (57) en vrouw (58) werden nog een uur gereanimeerd

Appartementencomplex A Fabrica in de voormalige keramiekfabriek in Lagos. © Youtube still.



Een Nederlandse man (57) en vrouw (58) zijn vanmiddag dood op straat aangetroffen bij een wooncomplex in de Zuid-Portugese stad Lagos. Alles wijst erop dat ze van het balkon van hun appartement zijn gevallen. Een smak van zo'n twintig meter. De gerechtelijke politie onderzoekt de zaak.

Voorbijgangers troffen de lichamen van de nederlandse toeristen omstreeks kwart over twaalf vanmiddag aan op de stoep voor het appartementsgebouw. De identiteit van de slachtoffers is nog niet bekendgemaakt.

De vijftigers zouden eigenaar zijn van een appartement op de zesde verdieping van het luxueuze complex A Fábrica in Meia Praia, vlakbij de jachthaven van Lagos, zo meldt de Portugese nieuwssite Correio da Manhã. Hulpverleners probeerden de Nederlanders ruim een uur te reanimeren maar dat mocht niet baten.

Autopsie moet uitsluitsel geven over de doodsoorzaak van de twee toeristen maar er zouden geen aanwijzingen zijn van een misdrijf. De waardevolle spullen van de slachtoffers lagen in hun woning en uitwendige sporen van een misdrijf ontbreken. In het appartement, een van tientallen in een voormalige keramiekfabriek, zijn geen sporen ontdekt die wijzen op een worsteling, weet de nieuwssite.

Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag bevestigt dat een man en vrouw met de Nederlandse nationaliteit dood zijn aangetroffen in Lagos aan de Algarve-kust. Wat er precies is gebeurd, kon het departement nog niet zeggen.




Bron

1 opmerking:

  1. Wow, dat is pas heftig! Wat ontzettende verdrietig, en hoe kan zoiets nou toch gebeuren? Was het balkon niet helemaal goed of zou het echt een hele ongelukkige samenloop van omstandigheden zijn geweest?

    BeantwoordenVerwijderen