zondag 25 september 2011

Bejaarde Ier van 76 sterft aan "spontane zelfontbranding"

Een verbijsterde lijkschouwer kon naar eigen zeggen niet anders dan tot de conclusie komen dan dat de Ier Michael Faherty stierf aan zogenaamde "spontane menselijke zelfontbranding". Dat meldt de Daily Mail.
Michael Faherty, een 76-jarige bejaarde uit het Ierse Ballybane, werd dood aangetroffen dicht bij een open haard. Forensisch onderzoek wees echter uit dat het vuur van de haard niet de doodsoorzaak was. Er werd geen enkel spoor van een brandversneller (zoals brandstof of alcohol) gevonden en er was ook geen enkele aanwijzing dat er kwaad opzet in het spel was.







Het lichaam van de gepensioneerde was wel helemaal verbrand, maar het vuur had zich niet verspreid en er werd alleen lichte brandschade vastgesteld in de kamer aan het plafond recht boven het slachtoffer en aan de vloer onder hem.

Lijkschouwer Ciaran McLoughlin sloeg er zijn medische boeken op na en ging op onderzoek uit. Hij kwam tot een merkwaardige verklaring voor de dood van Faherty: spontane zelfontbranding.

Er zijn nog gevallen beschreven van menselijke lichamen die uit zichzelf zouden ontbrand zijn, zonder dat er een externe vuurhaard aan te pas kwam. Jaarlijks worden er zo wereldwijd verscheidene voorvallen gemeld, maar experten zijn erg verdeeld over het feit dat het menselijk lichaam al dan niet uit zichzelf vuur kan vatten. (jv)

Bron: 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten