maandag 26 september 2011

Een schip als drijvende stad


Dit jacht lijkt recht uit één of andere 'James Bond'-film te komen maar een Brits bedrijf gelooft dat dit de toekomst is van het leven op zee. Met maar liefst 11 dekken, een eigen waarnemingspost, vier platformen voor heli's, verschillende zwembaden en ruimte voor winkels en restaurants is het meer een drijvende stad dan een schip. Het project kreeg dan ook niet voor niets de naam 'Utopia' mee.

Utopisch of niet, het project kon bij de voorstelling op de glamoureuze 'Monaco Yacht Show' op heel wat bewonderende blikken rekenen. Het Britse bedrijf Yacht Island Design heeft deze Utopia in samenwerking met Nigel Gee dan ook ontworpen vanuit een geheel nieuwe denkwijze. De ontwerpers verlaten de bekende paden en hierdoor komen zij tot geheel andere vormen dan traditioneel ogende jachten.







Utopia is volgens de bedenkers eigenlijk geen schip om mee te reizen maar moet eerder gezien worden als een verblijfplaats of drijvend eiland dat zich voortbeweegt aan een gezapig tempo. Het hoogste dek bevindt zich 65 meter boven zeeniveau zodat de hele tijd kan genoten worden van panoramische vergezichten. Met een doorsnede van honderd meter biedt dit concept evenveel ruimte als een cruiseschip.

Designer Nigel Glee kan voorlopig nog niet zeggen hoeveel het zou kosten om de Utopia werkelijk te bouwen en wie het dan wel zou kopen. De vraag is dan ook of het futuristische concept ooit aan een leven op zee zal kunnen beginnen. (kve)


Bron:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten