vrijdag 30 september 2011

Vader doodt dochter (13) met bizar 'watervalritueel'


Een dertienjarige scholiere moest van haar vader en een boeddhistische monnik, beiden leden van een sektarische gemeenschap, zo'n honderd keer een levensgevaarlijk ritueel ondergaan, om haar te bevrijden van kwade geesten. Dit 'watervalritueel' werd het meisje uiteindelijk fataal, melden Japanse media.
Tomomi Maishigi werd met vastgebonden armen en benen onder een douche gezet. De daders lieten vijf minuten lang een straal water van 40 liter per minuut onophoudelijk van 2,5 meter hoogte op haar gezicht vallen. De vader meende dat kwade geesten bezit hadden genomen van het lichaam van de scholiere en probeerde ze op deze wijze uit te drijven. Het slachtoffer verdronk tijdens het ritueel, dat ze de afgelopen drie maanden dagelijks onderging.







De man hield de tiener al zeven maanden 'ziek' thuis. Leerkrachten kwamen meerdere keren poolshoogte nemen, maar werden elke keer door de man afgescheept met smoesjes.

De vader sloot zich vier jaar geleden aan bij het de sekte Nakayama Shingo Shusho, een afsplitsing van het Orthodox Esoterisch Boeddhisme. Het is een geheimzinnige groepering die huist in een tempelcomplex hoog in de bergen.

De Japanse politie heeft de man en de medeplichtige monnik opgepakt. De vader blijft van mening dat zijn acties noodzakelijk waren. Wel spijt het hem dat ze zijn dochter noodlottig zijn geworden.
(Redactie)

Bron:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten