donderdag 29 september 2011

'Mirakelvrouw' met granaat op scherp in aangezicht leeft nog


Karla Flores (32) staat bekend als de 'mirakelvrouw' in haar Mexicaanse thuisstad Culiacán. En daar is een goede reden voor: Flores overleefde als bij wonder een aanslag met een granaat, die recht in haar gezicht werd afgeschoten.
Flores, een mama van drie, was zeevruchten op straat aan het verkopen toen ze plots een knal hoorde en iets haar gezicht raakte waardoor ze omverviel. De vrouw voelde een branderig gevoel aan haar gelaat, betastte het en zag dat haar hand vol bloed was. Toen verloor ze het bewustzijn.

Bij het ontwaken in het ziekenhuis in Culiacán was Flores' eerste gedachte dat ze door een steen geraakt was. De dokters ontdekten echter al snel dat het eerder een projectiel was, maar wisten nog niet wát precies. Tot hun verbazing moesten ze op de röntgenfoto vaststellen dat het om een granaat op scherp ging, die klem zat tussen Flores' boven- en onderkaakbeenderen.







Ziekenhuis ontruimd
Er ontstond meteen paniek in het hospitaal, omdat de granaat elk moment kon ontploffen en zo iedereen in een straal van tien meter zou doden. Flores werd geïsoleerd en de rest van het ziekenhuis geëvacueerd. Niemand wou aan de operatie beginnen en de directeur van het ziekenhuis zocht dan maar vrijwilligers. Vier moedige artsen waren kandidaat.

Samen met twee experts in explosieven van het Mexicaanse leger opereerden ze het slachtoffer op een open terrein. Mocht het misgaan en de granaat zou ontploffen, dan zouden er buiten het aanwezige team geen andere doden vallen. De operatie duurde vier uur. De dokter die de granaat uiteindelijk verwijderde, droeg geen wapenuitrusting. Hij werd wel begeleid door de militaire experts.

Flores houdt aan haar hachelijke avontuur littekens over en mist ook de helft van haar gebit, maar ze is blij dat ze nog leeft. (jv)

Bron:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten