donderdag 29 september 2011

Moordenaar Mirco krijgt levenslang


KREFELD - De moordenaar van de Duitse jongen Mirco is donderdag veroordeeld tot levenslange celstraf. De rechtbank in Krefeld sloot zich aan bij de eis van het Openbaar Ministerie. De moord op de jongen is een van de meest geruchtmakende zaken in Duitsland van de laatste tijd.

De manager Olaf H. (45) trok de 10-jarige Mirco uit Grefrath, net over de grens bij Venlo, in september 2010 van zijn fiets. Hij wilde het willekeurige slachtoffer verkrachten. Vervolgens wurgde hij de jongen en om er zeker van te zijn dat Mirco dood was, stak hij hem daarna meermalen met een mes. Om zijn daad te verklaren zei H. dat hij stress had van zijn werk.

Na de moord verstopte de man het lijk en leefde verder als een gewone getrouwde vader van drie kinderen. Hij hield zijn mond toen de politie 5 maanden lang massaal naar de jongen zocht. Het was een van de grootste Duitse zoekacties ooit. Bij één actie werden zelfs circa 1000 agenten ingezet.








De rechtbank oordeelde dat hem zeer zware schuld treft. Daarmee is vrijwel uitgesloten dat hij na 15 jaar vervroegd vrij kan komen. De vaststelling van zeer zware schuld verlegt de termijn gewoonlijk met 5 à 6 jaar.

„De verdachte ontvoerde, misbruikte en vermoordde de 10-jarige Mirco. Hoe het tot deze daad heeft kunnen komen, is niet duidelijk geworden”, zei de voorzitter van de rechtbank, Herbert Luczak. De veroordeelde had meerdere versies van de gebeurtenissen verteld.

Olaf werd uiteindelijk ontmaskerd na een tip over een bepaald type auto. Bij een onderzoek van zijn auto trof de politie sporen van Mirco aan. Na zijn aanhouding bekende de manager uit Schwalmtal vrij vlot en wees agenten de plaats waar hij het lijkje had begraven.

In zijn slotwoord betuigde Olaf spijt: „Ik ben me ervan bewust wat voor een gruwelijke daad ik heb begaan. Ik verwacht geen vergeving.

Bron:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten