maandag 26 september 2011

Proef met medicijn tegen kanker té succesvol


AMSTERDAM -  Een proef met een nieuw medicijn tegen prostaatkanker in het Verenigd Koninkrijk is stop gezet omdat de resultaten van de test te goed waren.

Artsen van het Royal Marsden Hospital in Londen concludeerde dat het niet ethisch zou zijn om het succesvolle medicijn niet aan alle 922 patiënten die deelnamen aan het onderzoek aan te bieden. Het medicijn blijkt de pijn bij patiënten significant te verlichten en veroorzaakt slechts kleine bijwerkingen, aldus The Sunday Telegraph.







Het medicijn - Radium-223 Chloride, beter bekend als Alpharadin TM - gaat tumoren tegen aan de hand van alfa-straling, waardoor de schade aan omliggende weefsel verminderd.

Volgens Chris Parker, hoofdonderzoeker van het project, is het medicijn veel effectiever. Het sterftecijfer bij kankerpatiënten met de nieuwe behandeling lag dertig procent lager in vergelijking met patiënten die een placebo pil kregen.

"Het zou onethisch zijn om het medicijn niet aan te bieden aan degenen die de placebo pil kregen," aldus Parker op een congres in Stockholm.

Bron:

1 opmerking:

  1. Hoe wil je anders, het bewijs kunnen leveren , dat dit medicijn echt beter is dan een ander ?

    BeantwoordenVerwijderen