zaterdag 1 oktober 2011

Crimineel koopt via internet politiepak



Criminelen die vermomd als politieagent misdrijven plegen, blijken uniformen te kopen van échte agenten. Die verkopen hun oude politiespullen namelijk nietsvermoedend via de verkoopwebsite Marktplaats. Dat is vandaag te lezen in het AD.
Het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) heeft daarom deze week een waarschuwing uitgegeven aan zijn vijfduizend agenten. Het KLPD sommeert agenten spullen die zij niet meer gebruiken in te leveren bij leidinggevenden of zelfs te vernietigen.

Politiemedewerkers verkopen nietsvermoedend voor kleine bedragen hun oude politiespullen op de verkoopwebsite Marktplaats. Zij denken te verkopen aan verzamelaars of kledingverhuurbedrijven. Het gaat onder meer om originele politie-emblemen, politiejassen, motorjacks, rangstrepen en zelfs handboeien.






Criminelen verkleden zich als agent
Uit onderzoek van de Nationale Recherche is echter gebleken dat deze uniformen en artikelen in meerdere gevallen in handen zijn gekomen van criminelen die zich met originele uniformen verkleden als agenten om op die manier mensen op te lichten, te beroven en zelfs te ontvoeren.

Ondanks de waarschuwing van het KLPD waren gisteren nog steeds handenvol artikelen te vinden op Marktplaats.nl. Het verkopen van politiespullen is in strijd met de regels.

Criminelen die zich voordoen als agent vormen een groeiend probleem. Vrachtwagenchauffeurs worden al langer belaagd door overvallers die zich vermommen als agenten. In enkele gevallen zijn slachtoffers gegijzeld. (Redactie)

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten