vrijdag 7 oktober 2011

Automaat maakt verse pizza klaar in 90 seconden

© THINKSTOCK

Een pizza die warm en vers binnen de 90 seconden wordt afgeleverd? Geen enkele pizzeria speelt dit klaar, maar voor de pizza-automaat is dit een koud kunstje, zo blijkt. Dat melden verschillende media in de VS.
De consument kan ook zien hoe de Italiaanse hap wordt klaargemaakt. Nadat men via enkele knoppen een keuze heeft ingegeven, gaat de automaat aan de slag. Deeg wordt door het apparaat in een soort taartvorm gedrukt. Daarna verspreidt de machine tomatensaus en kaas gelijkmatig over het deeg. Het maken van de pizza duurt tussen de 90 seconden en drieënhalve minuut, afhankelijk van welk type pizza de klant kiest.







Tijdens het wachten kan men het hele bakproces gadeslaan of kijken naar entertainment op een flatscreen. Als de pizza klaar is, wordt die geleverd in een speciale verpakking met bestek, diverse kruiden en een servet.

De klant heeft keuze uit drie soorten pizza. De automaat bevat voldoende verse ingrediënten, die allemaal gekoeld zijn, om 150 pizza's mee te maken. Volgens Puzant Khatchadourian, de New Yorkse bedenker van het apparaat, is niets voorgekookt of voorgebakken.
(Redactie)

Bron:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten