maandag 3 oktober 2011

Partij voor de Dieren komt met wetsvoorstel voor 'vleestaks'

© anp

Denemarken heeft een belasting op vet voedsel en als het aan Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren ligt, krijgt Nederland een 'vleestaks'. Ze wil dat op vlees en wellicht alle dierlijke eiwitten het btw-tarief van 19 procent gaat gelden.

'Daar is draagvlak voor. Onderzoek geeft aan dat twee derde van de Nederlanders vindt dat vlees een luxeproduct is', stelde de fractievoorzitter van de PvdD maandag. Voor de zomervakantie zou het wetsvoorstel, waarover ze nu druk in overleg is met andere partijen, er kunnen liggen.







Thieme blikte maandag vooruit bij de presentatie van het parlementair jaarverslag van de PvdD-fracties in Eerste en Tweede Kamer. Zo werkt ze met PvdA-Kamerlid Kadija Arib aan een wetsvoorstel om het preventief gebruik van antibiotica in de veehouderij te verbieden. De twee hebben er weinig vertrouwen in dat het kabinetsplan om het antibioticagebruik de komende jaren sterk terug te dringen, slaagt 'Ik hoor de sector morren dat dit echt niet zomaar kan, dus ons voorstel is hard nodig.'

D66 kwam dit jaar in de tegenbegroting ook al met een btw-verhoging op vlees op de proppen. Daarover werd D66-fractievoorzitter tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen meermalen aangevallen, met name door VVD-fractievoorzitter Stef Blok. (ANP/Redactie)

Bron:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten