vrijdag 7 oktober 2011

'Vrouwen zijn voor het eerst het dominante geslacht'

© THINKSTOCK

Voor het eerst in de geschiedenis zijn vrouwen beter opgeleid, ambitieuzer en aantoonbaar succesvoller dan mannen. Dat stelt de auteur van het CNN-artikel 'Waarom mannen in de problemen zitten'. Volgens William J. Bennett zijn vrouwen het dominante geslacht.

Bennett meent dat het percentage mannen met een diploma drastisch is afgenomen sinds de jaren '70. 'Ik heb teveel vrouwen horen vragen 'Waar zijn alle fatsoenlijke, single mannen?', zegt Bennett, journalist voor CNN en ex-staatssecretaris van Onderwijs in de Verenigde Staten in zijn artikel.

'Vandaag de dag spenderen mannen tussen de 18 en 34 jaar meer tijd achter de spelcomputer dan 12- tot 17-jarigen,' meent hij. 'En dat terwijl vrouwen diploma's halen, goed betalende banen vinden en gezinnen willen stichten.'






Volgens Bennett zijn de berichten aan jongens over wat het betekent om een man te zijn verwarrend. Jongens moeten worden begeleid door middel van advies, gewoonte, instructie, voorbeeld en correctie. Elke generatie van mannen en vrouwen heeft een verplichting om de jongere mannen (en vrouwen natuurlijk) te onderwijzen.

Bennett geeft advies aan mannen in de twintig. 'Werken, trouwen en religie moeten de basis vormen van het leven van de man. Stop met vijf uur per dag gamen, pak jezelf bij elkaar, zoek een uitdagende baan en ga trouwen. Verman jezelf!' (Miranda de Sain)

Bron 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten