woensdag 28 mei 2014

Vliegend zaagblad verwondt voorbijganger in NY

Voetgangers in New York wisten gisteren niet wat hen overkwam: ineens vloog er een groot zaagblad langs hun oren. Het werktuig met een diameter van 91 centimeter was losgeraakt op een bouwplaats en viel en stuiterde door de straat. Een vrouw dook te laat weg en raakte gewond.

'Het leek op een scène uit een horrorfilm,' laat getuige Lillian Satiago weten aan de New York Post. 'Een grote ronde zaag die gebruikt wordt om beton te snijden, was losgeraakt van de machine en bewoog zich met grote snelheid, misschien wel richting de 100 kilometer per uur, voort. Bijna werd de oversteekhulp geraakt, daarna kwam het nog een keer zo hoog als het dak van de bomen en daar na ging het richting de stoep.'

Volgens een woordvoerder van de politie raakt het blad van de machine los, vloog weg, raakte een stoep, vloog nog eens drie meter de lucht in en raakte toen de vrouw.

Veel bloed
'Mensen renden weg en schreeuwden en toen werd een vrouw geraakt. Ze bloedde heftig. Ze lag voorovergebogen op de grond. Ze wist niet wat er gebeurd was. De 43-jarige werd in haar rechterarm en rechterbeen geraakt.

Het slachtoffer werd afgevoerd naar het ziekenhuis, en heeft geen levensbedreigeinde verwondingen. Het zaagblad werd gebruikt door werkers die de ondergrondse waterleidingen voor de stad aan het repareren waren. Er worden nu extra controles gehouden.





Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten