vrijdag 30 mei 2014

Vrouw wordt gered van eekhoorn door politie


© anp.




De Britse politie uit Chester kreeg een wel heel bizarre noodoproep: of zij een vrouw wilde redden van een eekhoorn. De vrouw liep de pub uit, toen een eekhoorn in haar tas sprong.

Het beestje weigerde de tas te verlaten. De strijd werd de vrouw zo gortig, dat ze besloot de politie te bellen.

De poltie bevrijdde haar en liet het beestje terug in het wild. Dat ging niet zonder slag of stoot. Nadat de vrouw in veiligheid was gebracht, probeerde het beestje in de kleren van de politie te komen.

De agenten waren hier niet zo bang voor en moesten vooral heel hard lachen. Op Twitter plaatsten ze post van de ondeugende eekhoorn.

Een te brutaal beestje voor een kooi
Eigenlijk had het beestje niet in het wild gelaten mogen worden. Grijze eekhoorns zijn niet inheems in het Verenigd Koninkrijk en zijn een bedreiging voor de inheemse rode eekhoorn. In Engeland is het daarom een misdrijf om een grijze eekhoorn vrij in het wild te laten.

Dus had het beestje in een kooi moeten worden gestopt. Maar dat wuift de woordvoerder van de politie weg: 'Ik weet vrij zeker dat de eekhoorn had weten te ontsnappen voordat een kooi kon worden gevonden, zo brutaal was het beestje.'




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten