donderdag 29 mei 2014

OM onderzoekt fraude Slotervaartziekenhuis'

Aysel Erbudak, oud-bestuurder van het Slotervaartziekenhuis. © anp.



Het OM doet onderzoek naar de oud-bestuurster van het Slotervaartziekenhuis, Aysel Erbudak. Zij wordt verdacht van zorgfraude. Dat schrijft de NOS op basis van een onderzoek van de ondernemingskamer van het Amsterdamse gerechtshof en aanvullende stukken.

De omstreden voormalig bestuursvoorzitter zou 1 miljoen euro zorggeld hebben onttrokken aan het ziekenhuis. Het OM verdenkt Erbudak ervan dat geld uit de kas te hebben gebruikt voor een mislukte grondaankoop in Turkije. De FIOD onderzoekt de zaak.

Het OM wil het bericht noch ontkennen, noch bevestigen en wil alleen kwijt dat 'een 47-jarige vrouw wordt verdacht van het indienen van foutieve facturen in 2008 namens een bedrijf'.

Blij
Erbudak heeft aan de NOS laten weten dat ze dinsdag heeft gepraat met de FIOD en dat ze blij is met het uitvoerige onderzoek. Volgens haar zal daaruit naar voren komen dat zij niets onrechtmatigs heeft gedaan.

Erbudak was van 2006 tot 2013 de directeur van het Amsterdamse Slotervaartziekenhuis. Na het mislukken van onderhandelingen met Achmea over een contract werd zij vervolgens in februari vorig jaar geschorst. De ondernemingskamer gelastte in oktober een onderzoek naar mogelijk wanbeleid.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten