dinsdag 14 oktober 2014

Man verliest bijna zijn benen door ontplofte e-sigaret

© anp.


Een 48-jarige Brit heeft bijna zijn benen verloren nadat zijn e-sigaret ontplofte. Uiteindelijk bleef het 'slechts' bij verwondingen, die door dokters vergeleken werden met schotwonden, zo vertelde Dave Aspinall aan The Sun.

Vanwege gezondheidsredenen stapte Aspinall over van gewone sigaretten naar de elektrische sigaret. Toen hij die gebruikte, ging het mis: 'De sigaret begon te gloeien en ik brandde mijn hand. Ik liet hem vallen, waarna hij explodeerde.'

De explosie zorgde voor zware verwondingen bij Apsinall: 'Er was heel veel bloed. Er zat een groot gat in het ene been en een snee in het andere.' Toch had het ook slechter af kunnen lopen, denkt Aspinall. 'Mijn hoofd had er afgeblazen kunnen worden. De chirurg zei dat het leek alsof iemand een pistool gebruikt had.'

Ondanks zijn verwondingen kon de Brit nog een buurman waarschuwen. Die noemt de situatie die hij aantrof een scène uit een horrorfilm. Het metaal van de e-sigaret zat namelijk niet alleen in het lichaam van het slachtoffer, maar ook in het interieur.

Na negen dagen in het ziekenhuis mocht Aspinall weer naar huis. Wel zal hij nog drie jaar huidtransplantaties moeten ondergaan om de schade te herstellen.

Aspinall, die weer is teruggegaan naar echte sigaretten, is niet de eerste Brit die gewond raakt door een e-sigaret. Een 62-jarige man uit Merseyside overleed in augustus toen zijn e-sigaret ontplofte en in mei vluchtte een moeder met haar twee kinderen uit hun brandende huis, ook na een ontplofte e-sigaret.

Bekijk de foto's hier. Waarschuwing: er zitten schokkende beelden bij.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten