zaterdag 18 oktober 2014

Rel om fotoshoot pikante kalender op legerbasis

De legerautoriteiten in de Amerikaanse staat Utah hebben onaangenaam verrast gereageerd toen ze op beelden van een bikinikalender niet alleen schaars geklede vrouwen, maar ook hun eigen militaire basis en personeelsleden terugzagen.

In de conservatieve staat Utah zijn in juni foto's en video's genomen van vrouwen in kleine bikini's die in tanks rijden, en met wapens rondlopen. Ze poseerden voor de Britse Hot Shots-kalender, een jaarlijkse uitgave van een wapenfabrikant waarop vrouwen schaars gekleed met wapens poseren.

In het making-of-filmpje zijn agenten te zien van de Nationale Garde, en een deel van de video is gemaakt op Camp Williams met op de achtergrond legermaterieel. De Nationale Garde is zwaar ontstemd dat personeel in uniform in beeld verschijnt en stelt een onderzoek in naar de gang van zaken.

Luitenant-kolonel Steven Fairbourn zegt dat een kleine groep mensen een verkeerde inschatting heeft gemaakt en biedt zijn excuses aan voor de gênante situatie. De legerleiding overweegt schorsing van de mannen in uniform. 'Het is niet onze gewoonte om onze mannen de opdracht te geven te gaan schieten met vrouwen in bikini. Dat past niet bij de normen en waarden van onze afdeling.'




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten