zondag 12 oktober 2014

Spaanse ebolapatiënte knapt op met experimenteel middel

De Spaanse verpleegster die besmet is geraakt met het ebolavirus is aan de beterende hand. Dat heeft haar broer inmiddels bevestigd. De 44-jarige Teresa Romero kreeg een experimenteel medicijn toegediend.

'Ze is er sinds gisteren beter aan toe (...) Ze is bij bewustzijn en praat af en toe', zei een ziekenhuisbron die anoniem wilde blijven. 'Haar toestand verbetert, maar is nog steeds ernstig.'

'Geen koorts meer'
De broer van Romero bevestigde gisteravond dat ze aan het opknappen is. 'Ze heeft geen koorts meer', zei Jose-Ramon Romero aan La Sextra, een commerciële tv-omroep. 'Het lijkt erop dat er vooruitgang is. Het is nog steeds ernstig, maar stabiel. Dat geeft hoop.'

De Madrileense kreeg vrijdagavond een dosis van het experimentele geneesmiddel Zmapp toegediend. Er bestaat geen behandeling tegen ebola, maar Zmapp, dat door een bedrijf in Californië werd ontwikkeld, is een van de experimentele geneesmiddelen waarmee de strijd wordt aangebonden tegen ebola.

Eerste besmetting buiten Afrika
De vrouw is tot nu toe de enige waarvan bevestigd is dat ze besmet is met ebola in Spanje. Ze was de eerste die het virus opliep buiten het Afrikaanse continent, vermoedelijk nadat ze een missionaris had verzorgd die eind september overleed in Madrid. In totaal worden nu 16 mensen in het ziekenhuis in Madrid in de gaten gehouden op symptomen.

Er zijn al 4.033 mensen aan het ebolavirus overleden, zo blijkt uit de recentste balans van de Wereldgezondheidsorganisatie. In totaal zijn er 8.399 personen besmet in 7 landen.




Bron
Lees ook: Verpleegkundige in Texas heeft ebola

Geen opmerkingen:

Een reactie posten