woensdag 15 oktober 2014

Visser slaat 'mysterieus zeemonster' aan de haak

Een visser uit Singapore haalde vorige maand een vreemd schepsel uit de zee dat lijkt op een soort zeester, maar dan met tentakels. Onder zijn filmpje geven kenners al snel het antwoord op het 'grote mysterie'.

Ong Han Boon beoefende zijn favoriete hobby nabij het eiland Sentosa, voor de kust van Singapore. De 54-jarige dacht iets voor zijn lunch te vangen, bericht The New York Post.

Maar wat hij aan de haak sloeg was alles behalve een doodnormale vis. 'Ik stond helemaal perplex toen ik het rare dier naar boven trok', verklaarde hij aan een lokaal radiostation. 'Zoiets heb ik nog nooit van mijn leven gezien. Het had allemaal rondzwaaiende tentakels'. Na de vangst liet hij het vreemde zeedier weer gaan.

Hij had iets weg van een zeester en een inktvis, concludeerde Boon. De man plaatste twee weken geleden een filmpje online in de hoop dat iemand het dier kan identificeren. Het antwoord op zijn vraag volgde. Het wezen is een basket zeester, deze leven kilometers diep in de oceaan en voeden zich met plankton. Het is onduidelijk hoe dit exemplaar in ondiep water terecht kwam.






© Thinkstock
Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten