woensdag 15 oktober 2014

Slaapkamer omgekomen WWI soldaat al bijna eeuw intact

Afbeelding weergeven op Twitter




De slaapkamer van een Franse soldaat is al 96 jaar hetzelfde. De ouders van de 22-jarige Hubert Rochereau wilden de kamer na zijn dood als een soort 'altaar' houden, als herinnering aan hun zoon.

Op 26 april 1918 overleed Hubert als gevolg van een schotwond die hij een dag eerder opliep in Loker, België tijdens een veldslag. Hij nam als soldaat deel aan het Franse leger dat tijdens de Eerste Wereldoorlog tegen Duitsland vocht.

In 1936 verkochten de ouders van Hubert het huis, op voorwaarde dat er de komende 500 jaar niets zou veranderen aan de slaapkamer. Momenteel is de kamer, in het Franse dorpje Belabre, een aangrijpende herinnering voor de soldaat geworden die daar in 1896 werd geboren. 

Geen officieel monument
De huidige eigenaar Dabiel Fabre heeft de slaapkamer altijd in zijn originele staat behouden en is van plan om dat ook te blijven doen. 'Het is geen monument, niet oficieel, maar wij geloven dat de kamer onaangetast moet blijven,' zegt hij tegen de Franse krant Nouvelle Republique.

'Als we het huis verkopen, gaan we op zoek naar iemand die de gedachtenis van Hubert Rochereau respecteert. Ook moet diegene dit buitengewone museum intact houden.'







Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten