vrijdag 25 mei 2012

Bejaarde vrouw bengelt aan instructeur tijdens bijna fatale parachutesprong

Een parachutesprong met een 80-jarige vrouw is in Californië bijna fataal afgelopen. De vrouw, genaamd Laverne, bedacht zich toen ze in de deuropening van het vliegtuig stond. Haar instructeur duwde haar naar buiten, waarna ze in paniek aan de man met de parachute bengelde.

De sprong zal voor Laverne geen goede ervaring geweest zijn. Op de videobeelden is te zien hoe ze weigerde te springen en zich met haar handen aan het vliegtuig vastklampte. Uiteindelijk wist haar instructeur de vrouw naar buiten te duwen, maar door haar paniek was haar harnas losgekomen. Daardoor begon ze aan de parachute te bengelen en werd het een angstaanjagende duik.

De cameraman schoot het duo in nood uiteindelijk te hulp. "Het scheelde niet veel of ze was gevallen", verklaart een Britse parachutespecialist aan de Daily Mail. "Op de beelden zie je hoe de instructeur haar harnas probeert vast te grijpen. Gelukkig woog ze niet veel, dat heeft zeker geholpen." Laverne wou al tien jaar met een parachute uit een vliegtuig springen, maar op het moment van de waarheid riep ze "nee" naar haar instructeur. "Ik herinner me dat dergelijke incidenten in de VS al eerder gebeurd zijn en twee keer is het fataal afgelopen", aldus de Britse expert.

Voor Laverne liep het gelukkig goed af: ze was ongedeerd, maar kreeg op de grond meteen verzorging. Ook de instructeur liep een trauma op van deze sprong.


Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten