zaterdag 26 mei 2012

'Syrische troepen in Houla doodden zeker 32 kinderen'

Een team van VN-waarnemers heeft in de stad Houla in het centrum van Syrië vandaag de lijken van meer dan 92 mensen geteld. Onder hen waren meer dan 32 kinderen. Dat heeft het hoofd van de waarnemersmissie, de Noorse generaal Robert Mood, zaterdag gezegd.

De waarnemers gingen naar Houla na berichten over het bloedbad, dat het Syrische leger aanrichtte. Militairen begonnen vrijdag rond het middaguur met de beschieting van de stad en gingen daarmee volgens het oppositionele Syrische Observatorium voor de Mensenrechten tot zonsopgang zaterdag door. Mood sprak over een 'brute tragedie'.

De waarnemers zijn in Syrië om te controleren of het regime en de rebellen zich houden aan het staakt-het-vuren, dat half april van kracht werd. Het bestand wordt op grote schaal geschonden.

De Britse regering zal vragen om een spoedzitting van de VN-Veiligheidsraad over het bloedbad. Zij spreekt nu met bondgenoten over 'een krachtige internationale reactie', liet minister William Hague van Buitenlandse Zaken weten.

Het verzet wil dat de VN-Veiligheidsraad zo snel mogelijk een spoedzitting houdt 'om de verantwoordelijkheid te bepalen van de VN voor zulke massamoorden en verbanningen uit hele wijken'.

Bron zie foto
Lees ook: 11-jarige overlever Houla smeerde zich vol bloed van broer en hield zich voor dood
Lees ook: "VS en Rusland zoeken samen uitweg voor Assad"
Lees ook: Syrische activisten tonen video van nieuwe executies

Geen opmerkingen:

Een reactie posten