maandag 21 mei 2012

Neem een duikje in het grootste zwembad ter wereld

Wie dacht dat het olympische zwembad van Londen of Peking al spectaculair was, zal grote ogen trekken bij het buitenproportionele exemplaar van San Alfonso del Mar, Chili. Met een lange zijde van 1013 meter vraagt zelfs één lengte zwemmen al een enorme inspanning. Wie durft de uitdaging aangaan?

Om de gigantische 'ton' volledig gevuld te krijgen, is er maar liefst 250 miljoen liter water nodig. Ondanks de immense watermassa, kan je er toch aangenaam zwemmen in een mooie 26°C. Op sommige plaatsen is het zwembad bovendien 3,5 meter diep wat het bad, naast het grootste, ook tot één van de diepste ter wereld maakt.

Kajak, zeilen, surfen
De enorme zwemattractie werd in december 2006 geopend voor het grote publiek. Om de constructie te bouwen waren maar liefst vijf harde jaren arbeid nodig. Gelukkig loont het gigantische zwembad de moeite. Zo kunnen enthousiaste waterratten er niet alleen in zwemmen, maar ook kajakken, zeilen en surfen. Wie zich liever niet te hard inspant op vakantie, kan zich dan weer installeren op het omliggende (nep)strand.

Wat het hele gebeuren nog een tikkeltje specialer maakt, is dat het zwembad eigenlijk op minder dan honderd meter van de Stille Oceaan verwijderd ligt. Toch was de komst van het gigantische bad zeer welkom, doordat de oceaan te koud (17°C) en te wild is om in te zwemmen.

De constructiekosten van het zwembad worden geschat op twee miljard dollar. Elk jaar zou er nog eens zo'n vier miljoen dollar bijkomen aan onder meer onderhoudskosten en verwarming.



Bron

2 opmerkingen:

  1. Dat is een groot zwembad zeg! Lijkt me ideaal voor als je niet wil stoppen met zwemmen na 25m.

    Ik hoop niet dat dit zwembad verwarming heeft, want dan wordt het wel erg duur. In Nederland heb je al een warmtepomp of iets dergelijks nodig om je zwembad te verwarmen. Gelukkig is dit in Chili.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat ziet het er geweldig uit zeg!
    Heerlijk een duik nemen in het water.

    BeantwoordenVerwijderen