vrijdag 25 mei 2012

Huis afgebroken om tiener van 400 kilo te redden

Gisteren zijn in het Britse Aberdare de hulpdiensten uitgerukt om de 19-jarige Georgia Davis te redden. De 400 kilo zware tiener kreeg een beroerte. Om haar te redden moest een gedeelte van het huis worden afgebroken.

Volgens The Sun is Georgia met haar 400 kilo de zwaarste tiener van Groot-Brittannië.

De hulpdiensten wisten de tiener te redden door met voorhamers en cirkelzagen een gat te maken van 3 bij 3 meter. Dit was de enige manier om Georgia uit haar slaapkamer te bevrijden en naar het ziekenhuis te brengen.

20 minuten lang op de wc
Een operatie van 8 uur volgde. Er kwam een team van 40 hulpverleners aan te pas, die een stellingconstructie moest bouwen om het meisje te ontzetten. De tiener werd met behulp van een kraan afgevoerd op een brancard die zelf een gewicht van 70 kilo had. De ambulance werd verstevigd om de patiënt te kunnen vervoeren.

Op Facebook had Georgia eerder in een update gemeld dat ze in bed lag en er niet meer uit kon. 'En daarstraks zat ik twintig minuten vast op het toilet. Als je zo lang op de pot zit dan doet dat verdomd pijn.'

Georgia Davis woog op haar vijftiende al 210 kilo. Ze moest afvallen om haar leven niet in gevaar te brengen. Dat lukte aanvankelijk na een zogenaamd 'bootcamp' aan de Wellspring Academy in de VS; ze verloor meer dan 90 kilo. Maar bij haar thuiskomst had haar moeder geen tijd om gezond eten klaar te maken en dus werd het opnieuw fish & chips. In een mum van tijd schoot het gewicht van de tiener naar een duizelingwekkende 400 kilo.



Bron
Lees ook: Dikste tiener van Groot-Brittannië viel al 19 kilo af in 10 dagen

1 opmerking:

  1. Dit is voor het eerst dat ik "Huis afgebroken om tiener van 400 kilo te redden" open en ik ben aangenaam verrast door het verband die het artikel heeft met afslanken snel.
    Also visit my web site ; Bente Veldkamp

    BeantwoordenVerwijderen