dinsdag 22 mei 2012

Voormalig leerlingen praten over misbruik en bedreiging

Na hun kinderen van basisschool de Da Vinci-school in Zoetermeer te hebben gehaald, kunnen meerdere ouders het niet verkroppen dat twee leraren die daar werken, niet vervolgd worden voor ontucht. Volgens de ouders zijn de kinderen misbruikt, en kwamen na hun vertrek nieuwe verhalen aan het licht.

Het Openbaar Ministerie (OM) seponeerde vorig jaar een zaak tegen een lerares, de directeur en nog twee andere medewerkers van de school. De advocaat van de betrokken ouders, laat weten dat de lerares de kinderen ernstig onder druk zette. Er is een klacht ingediend bij het gerechtshof.

De medewerkers tegen wie eerder aangifte was gedaan, werden beschuldigd van misbruik en mishandeling. Het OM besloot echter niet tot vervolging over te gaan, omdat er geen bewijs van misbruik op de school zou zijn.

Volgens advocaat Ad Westendorp zijn er echter meer kinderen gaan praten nadat ze door hun ouders van school werden gehaald. Eerder zouden ze niets gezegd hebben omdat de lerares hen bedreigde. Zij zei dat ze de ouders van de kinderen zou vermoorden als ze iets doorvertelden.

De Da Vinci-school wil niet reageren.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten