donderdag 24 mei 2012

Curaçao gebukt onder criminaliteitsgolf

Curaçao gaat gebukt onder een golf van gewelddadige misdaad, waarbij 'onschuldige burgers slachtoffer worden van onmenselijke criminaliteit'. Dat zei minister-president Gerrit Schotte gisteravond (lokale tijd) tijdens een tv-toespraak.

Media berichtten de afgelopen dagen over verscheidene gewelddadige incidenten. Een 48-jarige man kwam om het leven toen hij zijn 82-jarige vader probeerde te beschermen tijdens een gewapende overval. Een gewonde vrouw wist tijdens een 'carjacking' ternauwernood te ontkomen door met haar auto met kapotte ruiten en kapot geschoten banden hard weg te rijden naar een politiebureau.

Volgens Schotte kan vooral de jeugd zorgen voor een ommekeer in de negatieve spiraal, door te zorgen voor een 'positieve en vredelievende bijdrage aan het land'. Minister van Justitie Elmer Wilsoe beloofde dat er meer politie op straat komt. Ook kondigde hij een harde aanpak van wapenbezit aan evenals preventief fouilleren en gratis telefoonlijnen voor tips over criminaliteit.

Bron

3 opmerkingen:

  1. De overvallen nemen steeds toe, de burger kan zich niet meer beschermen tegen terreur van de misdaad. Ik geloof dat er alleen maar met milliair ingrepen een grote schoonmaak kan worden gehouden om het ergste tuig aan te pakken. Overal moeten er milltairen in de woonwijken geinstallieerd worden net zoals terroristen worden bestreden. De boeven zijn allang niet meer bang voor politie. Onderhandelen met de regering en allerlei psychologische trajecten inzetten heeft geen zin meer. Nemand ismeer opgewassen tegen de beestachtigheid en redeloosheid van dat tuig dat de bevolking terroriseert. Aan de lopende band worden de toch al angstige bewoners onverwacht opgeschrikt door boeven die aanbellen, zelfs opklaarlichte dag. Mijn moeder is ooit verkracht geweest in 1982 en de dader de zich op de meestgore manier mees gewapen in ons toenmalige huis heeft kunnen binnendringen heeft maar 1 jaar gekregen!!!!! Reden hiervan? Vriendjespolitiek!! Corrupte rechtspraak, vrouwenhaat en andere ziekmakende factoren waardoor ongestraft de toenmalige 'rechter' de misdaden kon laten voortbestaan.Mijn ouders ik zijn toen wegggaan van het eiland en geemigreerd naar Midden Amerika, maar wilden weer naar 'dushi' Korsou terugkeren omdat mijn ouders heimwee kregen!! Terup op het eiland leek alles goed te gaan maar niet voor lang. Vooral de afgelopen jaren, en vooral nu, dat mijn moeder weduwe is geworden, teelt de misdaad op het eiland meer dan ooit tevoren. Dagelijks krijg ik van mijn moeder te horen (ik woon nu in Nederland) dat er onverwachts wordt aangebeld en ook krijgt zij weleens anonieme telefoontjes. Ik houd min hart vast ook al heeft zij een alarminstallatie. Ik ben bang dat zelfs DAT overvallers niet zal afschrikken en wat dan????? Kan iemand mij hierbij aub zeggen hoe we dit moeten gaan oplossen? Is het een reeel idee om die milliairen op Curacao in te zetten zoals destijds de geallieerden dat deden tijdens de 2e wereldoorlog en Nederland bevrijdden? Want de burgerbevolking op Curacao valt steede meer ten prooi aan Gestapo-achtige figuren die de overhand hebben. Ik roep iedereen op om de regeerders zowel in Nederland als op Curacao, over te halen om radicaal in te grijpen!!
    Mijn woede en onmacht worden steeds groter.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beste Anoniem,

    Niet alleen op Curacao is de situatie wat overvallen aan huis betreft zo alarmerend, maar ook hier. Hier weet men zich ook geen raad. Het enige wat er gedaan kan worden is degenen die gepakt worden heel hard te straffen, zodat het de moeite niet meer loont om onschuldigen het leven zuur te maken. Door de economische situatie op dit moment zijn deze problemen alleen maar aan het toenemen. Ik begrijp nog steeds niet dat ouderen hier de deur nog open doen, als ze niet zeker weten wie er aanbelt. Zou het niet het beste zijn om uw moeder tijdelijk over te laten komen zodat ze wat adempaauze heeft of iemand bij haar te laten overnachten. Het is heel moeilijk om hier te zijn en niet te kunnen overzien wat er daar gebeurd. Dat vraagt veel energie van u. Ik wens u in elk geval toe dat u een balans kunt vinden om deze problemen nuchter te kunnen bekijken zodat u zich niet zoveel zorgen hoeft te maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Beste Eva,

    Bedankt voor uw reactie. Het is inderdaad wat u zegt, ook in Nederland net zo alarmerend. Het klopt ook dat de economische crisis daar nog een hele grote schep bovenop doet. De al aanwezige problemen op de Antillen worden dan ook groter met het toenemen van de verslechtering van de economie op mondiaal niveau waardoor er bijvoorbeeld opstanden kunnen onstaan zoals in het Midden Oosten nu gaande is sinds vorig jaar. Opstanden hoeven geen negatief doel te hebben omdat dit nl. een allang bestaande dictatuur omver kan werpen; in het geval van die overvallen, ligt de 'dictatuur' bij de overvallers zelf, die individueel of groepsgewijs opereren en dat is veel gevaarlijker. Zeker moeten er hardere straffen komen omdat het in de loop der jaren is gebleken dat politie en justitie alleen maar worden uitgelachen door de criminelen omdat deze geen scrupules kennen en er plezier in schijnen te hebben om anderen te molesteren. Niet eens uit armoede kan tegenwoordig de misdaad worden verklaard maar uit het intrieste feit dat het kapitalisme de overhand heeft genomen waarbij iets wat als luxe beschouwd zou moeten worden, allang geen luxe meer is; geld schijnt de wereld te regeren en materie schijnt een obsessie te zijn geworden. Maar ook als onschuldig burger is er een andere obsessie onstaan en dat is de obsessie die aich manifesteert in neurotisch gedrag door steeds op je hoede te moeten zijn, niet rustig kunnen slapen, en constant die angstige gedachten te hebben niet het volgende slachtoffer te worden. Bedankt voor uw bezorgheid voor wat betreft de situatie van mijn moeder en ik probeer hier ook een oplossing voor te vinden zoals u ook aangaf. Nu is het zo dat mijn man en ik mijn moeder willen overhalen om voor een tijdje naar Nederland te komen maar dan moet zij iemand op het huis laten passen die zij kan vertrouwen maar die hebben hun eigen huishouden en kunnen hooguit elke dag even kijken of alles goed is. Dit is echter onvoldoende omdat het bijna niet mogelijk is het huis voor een paar weken onbeheerd achter te laten. De enige vorm van controle is de telefoon, skype en email en ook een vriendin kan ter plaatse komen als er wat is op Curacao. Het is inderdaad heel erg dat ouderen, vooral die dementeren, de deur nog gewoon achteloos opendoen als er wordt aangebeld. Er zou een actie moeten komen van de politie in samenwerking met andere instanties, om ouderen en andere kwetsbare groepen, te beschermen. Er zou een systeem moeten komen, waarbij daders angst wordt ingeboezemd die ze zelf veroorzaken, en parallel daaraan een grootschalig landelijk actieplan om de tomeloze misdaad bij de wortel aan te pakken. Op dr. Phil zag ik een keer iets over het bestaan van een zogeheten agressie-gen. De oorzaak van de ellende is in feite vooral biologisch bepaald en helaas is het nog een te groot taboe om te verkondigen dat we in een macho-wereld leven waarin zorgzaamheid voor elkaar, emphatie en communicatie geen kans lijken te hebben zich te ontwikkelen.

    BeantwoordenVerwijderen