vrijdag 25 mei 2012

Moeder steekt kind (5) ogen uit onder invloed van drugs

De politie in Mexico heeft donderdag een vrouw gearresteerd die bij haar 5-jarige zoontje de ogen had uitgestoken. Ook een aantal familieleden werd aangehouden. De politie denkt dat het om een ritueel gaat en dat de verdachten onder invloed waren van drugs.

Een patrouillerende politieauto in Nezahualcoyotl, een voorstad van Mexico-stad, werd op straat tot staan gebracht voor het huis van de moeder. Toen de agenten naar binnen gingen, troffen ze de vrouw aan. Ze verkeerde in shock en had het jongetje in haar armen. 'Toen de vrouw de politie toestond de jongen te onderzoeken, waren ze ontsteld toen ze ontdekten dat de jongen geen oogballen meer had', aldus een verklaring van de autoriteiten.

De politie vermoedt dat de moeder de ogen zelf met haar vingers heeft uitgestoken. In totaal zijn acht mensen gearresteerd. De vader van het jongetje was niet thuis toen het gebeurde. Een van de aanwezigen zei buiten bewustzijn te zijn geraakt onder invloed van drugs, en nadat ze was bijgekomen te hebben ontdekt dat de jongen geen ogen meer had.

Het jongetje werd aanvankelijk overgebracht naar het ziekenhuis in Nezahualcoyotl, maar later per helikopter naar een gespecialiseerd ziekenhuis in Mexico-stad gevlogen.

Bron  
Lees ook: Vrouw die ogen uitrukte vervolgd voor poging moord

Geen opmerkingen:

Een reactie posten