dinsdag 11 juni 2013

Zwangere vrouw overlijdt na blunder chirurgen in opleiding

Een blindedarmoperatie is fataal afgelopen voor de 32-jarige Britse Maria De Jesus. Bij de ingreep in het Queen's Hospital in Romford verwijderden chirurgen in opleiding per ongeluk haar eierstok in plaats van haar appendix. De vrouw, vijf maanden zwanger, bezweek 19 dagen na de operatie nadat haar orgaanfuncties waren uitgevallen.

Twee weken na de operatie was de zwangere vrouw noodgedwongen teruggekeerd naar het ziekenhuis omdat de pijn maar bleef aanhouden. Daar was intussen een rapport opgesteld over de vergissing, maar de artsen die haar behandelden, hadden verzuimd het te lezen.

Pas twee dagen later, nadat de vrouw een miskraam had gekregen, realiseerden ze zich dat ze een verschrikkelijke fout hadden begaan. Aangezien de ontstoken blindedarm nog steeds niet was verwijderd, was er een infectie in haar bloedbaan opgetreden.

Tijdens een spoedoperatie werd de appendix alsnog verwijderd, maar de vrouw overleed op de operatietafel. Haar echtgenoot heeft intussen laten weten juridische stappen te zullen ondernemen tegen het ziekenhuis dat zijn vrouw 'vermoord heeft'. Het ziekenhuis is een onderzoek begonnen naar acht personeelsleden die betrokken waren bij de zaak.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten