zondag 9 juni 2013

'Brit beraamde aanslag op prins Harry'

De Britse politie heeft een man aangehouden die dreigde prins Harry te vermoorden. De man zou zijn opgepakt nadat hij zich had gemeld bij een politiebureau om zijn dreigement te uiten, aldus het Britse dagblad The Sun in de nacht van zaterdag op zondag.

Het incident is zaterdagavond naar buiten gekomen, hoewel het zich al voordeed op donderdag 23 mei, daags na de geruchtmakende aanslag op de Britse militair Lee Rigby in Woolwich. De man die is aangehouden, is een 30-jarige Brit die zich bekeerd heeft tot de islam.

Twee dagen nadat hij zich had gemeld, is de man voorgeleid aan de rechtbank, waar hij schuld heeft bekend. Hij kan tot 10 jaar gevangenisstraf worden veroordeeld.

Laptop
De politie van Londen heeft inmiddels een laptop aangetroffen waarop de verdachte zoekopdrachten uitvoerde naar ontvoeringen, vuurwapens en bestelbusjes. Ook werden met de in beslag genomen laptop websites bezocht over terrorisme en vuurwapens.

Prins Harry is in het leger opgeleid als helikopterpiloot. Hij heeft een paar maal deelgenomen aan missies in Afghanistan.

Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten