zaterdag 15 juni 2013

Blindengeleidehond redt leven van zijn twee trainers

O'Neil, een achttien maanden oude Labrador is zijn gewicht in goud waard. De blindengeleidehond redde tijdens een training het leven van zijn twee begeleiders toen hij op een voetpad in San Rafael, Californië, een gevaarlijke situatie rook en achterom keek.

Dat was voldoende om de supervisor van de twee ook achteruit te doen kijken. De man zag hoe een auto in achteruit in hoge snelheid op hen afkwam en had de goeie reflex, en het nodige geluk, om de geblinddoekte instructeur en O'Neil instinctief in veiligheid te duwen om de hoek. De wagen, met een vrouw van 93 jaar achter het stuur, kwam vervolgens tot stilstand tegen het gebouw aan de overkant van de straat.

'De hond keek naar achteren voor ik dat deed, zodat we net voldoende tijd hadden om uit te wijken', aldus de hoofdinstructeur. 'O'Neil moet zijn examen nog doen, maar na wat hij hier deed denk ik niet dat dat een probleem gaat zijn.' Bij het ongeval zijn er zowaar geen gewonden gevallen. Ook de bejaarde vrouw kwam er zonder kleerscheuren vanaf.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten