woensdag 30 juli 2014

Afvalprogramma in Dubai: goud voor elke verloren kilo

Illustratiefoto. © anp.


Aan het lucratieve afvalprogramma 'Your Child in Gold' in Dubai, doen dit jaar maar liefst 18.000 mensen mee. Iedere kilo die een deelnemer kwijtraakt, levert goud op.

De winnaar van vorig jaar -een jonge Syriër die in een krappe drie weken maar liefst 26 kilo verloor- won goud ter waarde van 10.000 Dirham (omgerekend 2032 euro). Toen meldden 9600 mensen zich aan en had het te verdelen goud een totale waarde van 2,8 miljoen Dirham. Dat is ongeveer 569.000 euro.

Dit jaar meldden 28.000 mensen zich aan voor het initiatief, maar niet iedereen mocht meedoen. Zo waren er families die kinderen inschreven zonder overgewicht en zelfs met ondergewicht. Kinderen moeten het medisch advies krijgen van een voedingsdeskundige die bepaalt of het kind het nodig heeft om mee te doen.

4 gram goud per kilo
Gezinnen die deelnemen krijgen twee gram voor elke verloren kilo - individuele deelnemers krijgen het dubbele. De organisatie verwacht dat een derde van de deelnemers winnen, met de voorwaarde dat ze minimaal twee kilo afvallen.

'We zijn enorm blij met het aantal deelnemers voor ons afvalprogramma,' vertelt directeur Hussain Nasser Lootah. 'Het is opmerkelijk dat 468 kinderen onder de 14 jaar zich hebben gekwalificeerd voor de wedstrijd. Voor Dubai is het een geweldig resultaat in ons doel om één van de gezondste steden ter wereld te worden. Het doel van de campagne is om de nieuwe generatie de noodzakelijkheid van een gezonde levensstijl aan te leren. Daarmee voorkom je ziektes en bouw je aan een gezonde samenleving,' aldus Nasser Lootah.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten