maandag 28 juli 2014

Piloot kaffert toren uit na kiezen van verkeerde baan

Een bizar audiofragment is opgedoken van een gesprek tussen een piloot van Delta Airlines en een luchtverkeersleider van Atlanta Airport. De toren vertelt de piloot dat hij op de verkeerde baan zit. De piloot zegt hierop dat de houding van de verkeersleider 'hem niet bevalt'.

De piloot in het vliegtuig Delta 2242 taxiet op het drukste vliegveld van Amerika naar de baan Lima, terwijl hij naar de baan Mike moet gaan, iets verderop. De luchtverkeersleider wijst hem terecht. 'Delta 2242, je hoort naar de baan Mike te gaan.'

'We taxiën er wel weer uit'
De piloot reageert ontkennend. 'Ja daar gaan we nu ook naar toe.' Als de piloot uiteindelijk toch opmerkt dat hij verkeerd zit, reageert hij niet bepaald sportief. 'Hé, weet je wat, we taxiën er wel weer uit. Jouw houding bevalt mij niet', zegt hij doodleuk tegen de luchtleider.

'Ik heb geen houding, ik zeg alleen dat je naar Lima gaat in plaats van Mike. Ik probeer je te corrigeren voor het geval je op Lima blijft wachten', zegt de man aan de andere lijn. Zijn opmerking is terecht: als de piloot op Lima zou blijven wachten, zou dat een gevaarlijke situatie opleveren. Een ander vliegtuig moet daar ook starten.

'Fijne ochtend nog'
'Omdat er, oh mijn god, een ander vliegtuig aankomt. Tien kilometer verderop', antwoordt de piloot sarcastisch. 'Je moet iets aan je houding doen. En we gaan naar Mike. Fijne ochtend nog'. Ondanks de onbeleefde houding van de piloot, lijkt de verkeersleider onverstoorbaar. 'Fijne ochtend. Het is niet mijn houding, maar het is mijn baan je te verbeteren als je er een zooitje van maakt'.

'Settle down, Captain Happy'
De piloot wordt dan echt boos en verwijt de luchtleider hem niet juist te hebben gedirigeerd. Voordat het gesprek echt uit de hand kan lopen, grijpt een piloot van een ander toestel in. 'Settle down, Captain Happy' (NL: 'Rustig aan, Kapitein Vrolijk').

Het bericht schoot bij veel piloten op social media in het verkeerde keelgat. #captainhappy is inmiddels trending topic op Twitter. In Amerika is het verhaal op verschillende media terug te vinden. Er wordt gesuggereerd dat de piloot een keertje op vakantie zou kunnen gaan. Of een paar yogalessen nemen.

Het audiofragment hierboven beschreven begint vanaf 1.10 minuut.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten