donderdag 31 juli 2014

Vrouw bevalt in lunchpauze in een veld en laat baby achter

Een Poolse vrouw die tijdens haar lunchpauze in een veld beviel, wordt beschuldigd van poging to moord nadat ze haar pasgeboren dochtertje achterliet en weer aan het werk ging. De vrouw zou ongewild zwanger zijn geweest en had dit angstvallig geheim willen houden voor vrienden en familie.

Het was haar baas die de bloedvlekken op haar kleding opmerkte en weigerde te geloven dat er niets aan de hand was. Hij stond erop haar naar het ziekenhuis te brengen, waar dokters vaststelden dat de vrouw zwanger was geweest.

De 30-jarige Jolanta Czarnecka beweerde daarop dat ze 'per ongeluk' bevallen was en de baby weggespoeld was in het toilet op het werk. Pas nadat de politie hiervan geween bewijs vond en ze verder ondervraagd werd, gaf de vrouw toe dat ze eigenlijk bevallen was in een naast haar werk gelegen veld in de Poolse stad Ilawa.

Uitgedroogd
Het achtergelaten meisje werd twee dagen na de geboorte gevonden. Ze vertoonde extreme uitdrogingsverschijnselen en zat onder de insecten. 'Ze was aan haar lot overgelaten, was naakt en woog minder dan een kilo', aldus dokter Barbara Chomik die het kind behandelde. 'Het is een wonder dat ze nog leeft.' De temperaturen liepen tijdens die twee dagen op tot boven 30 graden.

Czarnecka, die onschuldig pleit, staat momenteel terecht voor poging tot moord op haar dochter en riskeert een gevangenisstraf van 5 jaar.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten