donderdag 31 juli 2014

Malaysia Airlines ontsnapt aan nieuwe vliegramp

Archiefbeeld © anp.


Een toestel van het geteisterde Malaysia Airlines is op het nippertje aan een botsing ontsnapt boven de luchthaven van Adelaide in Australië. Vlucht MH136 met Kuala Lumpur als bestemming maakte zich klaar om op te stijgen toen de piloot plots het bericht kreeg om de start af te breken. Het toestel was op weg naar een botsing met een vliegtuig dat aan het landen was. Dat meldt de New Straits Times.

Volgens een luchthavenbediende werd het opstijgen 'veilig afgebroken en wachtte de piloot de nodige tijd af om de procedure opnieuw te starten', luidt het in de Maleisische krant New Straits Times.

Een Airbus van Tiger Airways zette de landing niet in volgens het boekje. Als het toestel van Malaysia Airlines opgestegen zou zijn, dan kwam het onvermijdelijk tot een botsing.

Gelukkig werd dat op het nippertje vermeden. Malaysia Airlines kan elk nieuw incident missen als kiespijn. De maatschappij verloor in maart al een toestel met 298 passagiers aan boord en twee weken terug werd een vliegtuig van de maatschappij met raket neergehaald boven Oekraïne




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten