zaterdag 2 augustus 2014

VS bereiden zich voor op eerste ebolapatiënt

Het ziekenhuis in Atlanta zegt voorbereid te zijn op de komst van de eerste ebolapatiënt © epa.


De Verenigde Staten maken zich op voor de komst van twee Amerikaanse ebolapatiënten. Het Emory Academisch Ziekenhuis in Atlanta liet weten zaterdag de eerste patiënt te verwachten. 'De tweede patiënt volgt in de komende dagen', zei een woordvoerster.

De zieke hulpverleners worden tijdens hun behandeling afgezonderd van de buitenwereld. Ze kunnen hun familieleden alleen zien door een raam. Contact met mensen buiten de kamer verloopt via telefoon of intercom.

Omdat geen medicijn bestaat tegen ebola, probeert het ziekenhuis het duo op alle mogelijke manieren in leven te houden. 'Dan kan het lichaam de infectie onder controle krijgen', zei een specialist van het ziekenhuis op een persconferentie. Voor zover bekend is het de eerste keer dat ebolapatiënten worden behandeld in de VS.

Commotie
De Amerikanen liepen de dodelijke ziekte op terwijl ze mensen met ebola behandelden in Afrika. In de VS zorgde de komst van het zieke duo voor enige commotie. Zo twitterde de steenrijke zakenman Donald Trump dat de hulpverleners geweigerd moeten worden.

'De VS kunnen niet toestaan dat mensen die zijn geïnfecteerd met ebola terugkeren. Mensen die in afgelegen oorden gaan helpen zijn fantastisch, maar moeten wel de consequenties voelen', schreef Trump.

Sinds ebola dit jaar opdook in West-Afrika, zijn zeker 700 mensen gestorven aan de ziekte. Volgens functionarissen loopt de volksgezondheid in de VS echter geen gevaar.




Bron
Lees ook: Amerikanen behandeld met geheim serum tegen ebola

Geen opmerkingen:

Een reactie posten