vrijdag 1 augustus 2014

Oorlog in Syrië woedt voort: ruim 5300 doden in juli

Een strijder van het Islamitische Front, bestaande uit verschillende facties die vechten tegen het leger van president Assad, herlaadt zijn wapens. © belga.
De burgeroorlog in Syrië wordt overschaduwd door ander nieuws, maar het geweld gaat onverminderd door. Afgelopen maand vielen meer dan 5300 doden, van wie 225 kinderen. Dat bericht het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten.

Het conflict tussen president Bashar al-Assad en zijn tegenstanders heeft sinds de lente van 2011 al aan naar schatting meer dan 170.000 mensen het leven gekost. Het precieze aantal slachtoffers is onbekend. De Verenigde Naties zijn gestopt met tellen omdat zij naar eigen zeggen niet genoeg onafhankelijke bronnen hebben in Syrië om een goede schatting te kunnen maken.

Gisteren sprak een gevluchte Syrische ambtenaar voor het Amerikaanse Congres. Hij toonde foto's van meer dan 10.000 lichamen van slachtoffers van het regime van Assad. De foto's had hij zelf genomen in opdracht van de regering. Hij kon het werk niet meer aan en vluchtte met met meer dan 50.000 foto's op zak naar het buitenland.

Een forensisch team van de VN onderzocht de foto's en bevestigde de echtheid ervan. Desondanks is militair ingrijpen vanuit het buitenland uitgebleven. Wel stemde Syrië in met het inleveren van alle chemische wapens in het land.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten