maandag 20 oktober 2014

Gezin vindt 's werelds dodelijkste spin in bananen

Tim wife Lisa, who declined to give their surname, discovered a Brazilian Wanderer spider in their bananas and were forced to flee the house with their two children...
DAILYM.AI


De Braziliaanse zwerfspin is de meest agressieve en giftigste spin ter wereld en houdt zich normaal op in het regenwoud. De verbijstering was dan ook groot bij een Londens gezin om de achtpotige griezel bij hun thuis in een tros bananen aan te treffen. Dat meldde de Daily Mail.

De familie had online boodschappen gedaan. Toen de bestelling door supermarkt Waitrose werd geleverd, ontsnapte er een grote spin bij het uitpakken van een tros bananen. Het razendsnelle beest ging er als een speer vandoor. Met behulp van internet kon de Britse vader Jim de spin identificeren.

Guinness Book of World Records
De shock was dan ook groot toen het om de uiterst gevaarlijke Braziliaanse zwerfspin of bananenspin bleek te gaan, die in het Guinness Book of World Records vermeld staat als giftigste spin ter wereld. Na een beet kan de dood binnen enkele uren intreden. Het krachtige gif heeft een neurotoxische werking en verlamt uiteindelijk de ademhalingsspieren wat tot verstikking leidt. Het tegengif moet vrijwel direct toegediend worden.

Paniek
Na de indentificatie van de onvindbare spin en het spotten van ontelbare eitjes in de zak bananen vluchtte het gezin (man, vrouw en twee kinderen) in paniek uit hun huis. Het warenhuis stuurde een expert ter plaatse om de eitjes en de spin te vernietigen. Het achtpotige beest werd uiteindelijk gevonden in een fruitschaal en kon met enige moeite opgesloten worden in een bokaal. Het dier werd vandaar overgebracht naar een onderzoekscentrum.

Cadeaubonnen
De supermarkt bood het gezin cadeaubonnen aan ter waarde van omgerekend 200 euro. Of de familie daarmee bananen bij de supermarkt gaat kopen, valt te betwijfelen.




Bron
Lees ook: Spin zo groot als pup kruist pad van wetenschapper

Geen opmerkingen:

Een reactie posten