donderdag 23 oktober 2014

Vrouw ontdekt via Facebook tweede huwelijk echtgenoot

De Engelse Yvonne Gibney (55) moest even met haar ogen knipperen toen ze via een opmerking op het Facebookprofiel van haar man Maurice een fotoalbum van een trouwerij te zien kreeg. Op de foto's zag ze niemand minder dan haar eigen man een andere vrouw kussen. De twee droegen trouwkleding. Zo ontdekte ze dat hij nog eens was getrouwd met een andere Britse vrouw tijdens een extravagante ceremonie.

Maurice, als expat werkzaam in de olie-industrie, was voor zijn werk vaak in Oman. Althans dat vertelde hij zijn echtgenote. In werkelijkheid was hij veel vaker in Engeland dan zij daar weet van had, maar bracht hij dan tijd door om bij zijn andere vrouw te zijn.

Verloofd in 2012
Na de schokkende ontdekking op Facebook ging Yvonne op onderzoek uit, zo schrijft Daily Mail. Zo ontdekte ze dat haar man zich in 2012 al had verloofd. Ze realiseerde zich langzaam maar zeker hoeveel leugens hij haar en hun zoontje in de afgelopen jaren had verteld over waar hij was. Ook informeerde ze naar de kosten van het trouwfeest dat hij in Oman hield: 57.000 euro.

Op het huwelijk was ook haar schoonfamilie aanwezig. Maurice vertelde zijn familie en zijn nieuwe vrouw dat hij van Yvonne gescheiden was, maar dat ze dat omwille van hun zoon geheim hielden. Verder waarschuwde hij dat zijn ex-vrouw gek was en dat ze vooral geen contact met haar moesten opnemen.

Depressief
Tijdens de rechtszaak die plaatsvond in Engeland vertelde een emotionele Yvonne vandaag dat de leugens een zware wissel op haar en haar nu depressieve zoontje, hebben getrokken. Hun levens zijn verwoest en Yvonne voelt zich schuldig dat ze het niet heeft kunnen voorkomen. Ze verklaarde niet te begrijpen waarom Maurice niet eerder gewoon een scheiding aanvroeg.

De rechtbank oordeelde uiteindelijk dat Maurice bewust bigamie pleegde en wist dat het strafbaar was. Hij werd veroordeeld tot zes maanden voorwaardelijke gevangenisstraf met een proeftijd van twee jaar.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten