maandag 20 oktober 2014

Amerikaan opgepakt na vondst 7 vrouwenlichamen

Foto ter illustratie. © epa.

In de Amerikaanse staat Indiana zijn afgelopen weekend zeven dode vrouwen gevonden. De lichamen zijn op verschillende lokaties gevonden in de steden Hammond en Gary. De politie heeft een 43-jarige inwoner van Gary opgepakt, meldden Amerikaanse media vandaag.

De serie ontdekkingen begon vrijdagavond, toen de politie een telefoontje kreeg vanuit een motel van iemand die niets zei. In het hotel trof de politie een gewurgde vrouw van 19 jaar aan. Het onderzoek naar haar dood leidde naar een woning in Gary, waarvan de bewoner werd opgepakt.

De man legde een bekentenis af, en gaf de politie informatie over drie andere dode vrouwen in Gary. Gisteren maakte de politie bekend de lichamen van nog eens drie vermiste vrouwen te hebben gevonden, ook in Gary. Alle vrouwen zijn vermoord. De meeste lichamen zijn gevonden in of bij verlaten of door brand beschadigde woningen in achterstandswijken.

'Seriemoordenaar'
Burgemeester Thomas McDermott Jr. noemt de dader een seriemoordenaar, en zei dat de man een paar moorden in Hammond had bekend, waarvan een aantal twee decennia geleden zijn gepleegd. Ook schreef hij op Facebook dat de man een veroordeelde zedendelinquent is.

Na deze uitlating riepen de autoriteiten van Gary inwoners in een verklaring op kalm te blijven. 'Wij willen het gerucht uit de wereld helpen dat er een loslopende seriemoordenaar is', zei Gabrielle King van de politie. Hij benadrukte dat de man die achter de dood van zeker vier vrouwen zit, vastzit.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten