dinsdag 21 oktober 2014

'Pistorius bedreigd door Afrikaanse medegevangene'

Pistorius in de rechtszaal, waar hij zijn straf hoorde © ap.


De Zuid-Afrikaan Oscar Pistorius heeft een celstraf van vijf jaar opgelegd gekregen voor de dood van Reeva Steenkamp. De Paralympiër komt volgens het Zuid-Afrikaanse nieuwsagentschap EWN terecht in de Pretoria Central Prison. Zijn komst daar leidt tot opschudding. Khalil Subjee, 'De Generaal' van het Zuid-Afrikaanse gevangenisleven zegt Pistorius uit de weg te laten ruimen als blijkt dat hij er een luxe leventje op nahoudt.


Wanneer Pistorius denkt dankzij zijn bekendheid en rijkdom er makkelijk vanaf te komen in de cel, zal Subjee daar wat aan doen, zo zeggen de advocaten van Pistorius. Het team van de Paralympiër maakt zich zorgen. Hoofdadvocaat Barry Roux liet al eerder krantenknipsels zien over de bedreigingen. Subjee zegt daarin dat de Blade Runner zich zorgen moet maken: 'Als hij denkt dat hij hier zijn weg kan kopen om zo een leuk leven met computers en telefoons te leiden, moet hij weten dat dit niet zal gebeuren zolang ik er ben.

Pistorius komt terecht in de op één na strengst bewaakste vleugel van de gevangenis, na de zogenaamde 'C Max' waar de zwaarste gevallen zitten. De gevangenisdirectie van Pretoria Central Prison, hernoemd naar Kgosi Mampuru II, had vorige week al een overleg over de opvang van Pistorius. Er wordt voor hem een speciale cel voorzien. Niet alleen wegens zijn handicap, maar ook om zijn veiligheid extra te garanderen. De toegang naar zijn cel staat onder strikte controle.




Bron

1 opmerking:

  1. Een straf van 5 jaar opgelegd krijgen en na tien maanden weer naar huis en lekker jezelf laten verwennen. Dat is een te gemakkelijke straf voor een beestachtige moord op je vriendin.Als het echt een inbreker was geweest, was hij dan zwaarder gestraft in Zuid-Afrika of juist niet? In Nederland vast wel.

    BeantwoordenVerwijderen