woensdag 22 oktober 2014

Politie Nederland waakzaam op drukke locaties na Canada

Foto ter illustratie. © anp.


De politie in Nederland is vanwege de aanslagen in Canada extra waakzaam. Op advies van de Nationale Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid is de politie extra zichtbaar op drukke plaatsen, zoals stations.

Ook zijn op diverse locaties maatregelen getroffen die niet zichtbaar zijn en waarover geen mededelingen worden gedaan.

De gebeurtenissen in Canada, waar maandag een aanslag op militairen plaatshad en vandaag werd geschoten in het parlementsgebouw in Ottawa, zijn volgens een woordvoerder geen directe aanleiding voor de alertheid in Nederland. NCTV Dick Schoof gaf zijn advies al op vrijdag. Het gaat om de onrustige situatie in onder meer Europese landen waar aanhangers van de Islamitische Staat zich roeren.

'Er zijn geen concrete aanwijzingen voor aanslagen, maar dat laat onverlet dat waakzaamheid is geboden. Wat er in Canada gebeurt, kan zich ook in Nederland voordoen', aldus de zegsman van de NCTV.

Het dreigingsniveau wordt niet aangepast. Dat staat op 'substantieel', wat betekent dat de kans op een aanslag reëel wordt geacht.

De Nederlandse autoriteiten houden de incidenten in Canada nauwlettend in de gaten. 'Het incident met de Canadese militairen van maandag en gebeurtenissen van vandaag onderstrepen het belang waakzaamheid', zegt de woordvoerder.




Bron
Lees ook: Politie Nederland waakzaam op drukke locaties na Canada

Geen opmerkingen:

Een reactie posten