woensdag 22 oktober 2014

Oplichter veinst coma en verlamming om rechtszaak te vermijden

Afbeelding weergeven op Twitter
Wales Online   



Een man uit Wales lichtte zijn buurman op voor ruim 50.000 euro en deed daarna alsof hij verlamd was en in coma lag. Op die manier probeerde hij onder een proces voor de rechtbank uit te komen, maar de politie betrapte hem tijdens het winkelen.

De 47-jarige Alan Knight beweerde dat hij een ongeluk had gehad waardoor hij verlamd is geraakt vanaf zijn nek. Ook zou hij regelmatig een toeval krijgen. Na zo'n toeval raakte hij vaak in coma, zo loog Knight. Aangezien hij niet meer kon werken, kreeg hij een uitkering. Zijn vrouw Helen (33) zou voor hem zorgen.

Dat verhaal bleek echter niet waar. In werkelijkheid werkte Knight een plan uit om zijn buurman op te lichten. Die buurman, de gepensioneerde Ivor Richards, lijdt aan dementie. Knight bood aan om zijn financiën te regelen. Hij bedroog Richards door onder meer een cheque uit te schrijven waarvan hij zelf de begunstigde was. Later zei Knight dat zijn buurman de cheque zelf had geschreven.

De politie hield Knight in de gaten door onder meer zijn klantenkaart te volgen. Ook werd hij gezien op bewakingscamera's in supermarkten door heel Groot-Brittannië. Tot twee keer toe werd geprobeerd hem voor de rechter te slepen, maar op de momenten dat hij voor moest komen liet Knight zich opnemen in het ziekenhuis in verband met 'verslechterde omstandigheden'.

Rechtszaak
Dit keer werd Knight opnieuw voor de rechter gedaagd en zou de zaak, ook als hij er niet was, gewoon doorgaan. Nu verscheen hij wel in de rechtszaal: met een kraag om zijn nek.

In de rechtszaal deed Knight het verhaal uit de doeken en werd ook bekend hoe hij zijn rol zo lang heeft kunnen spelen. Zijn eigen dokter kon hij wel overtuigen van de problemen, maar de artsen in het ziekenhuis trapten er niet in. Zij zagen hem tijdens observaties zelf eten, zijn gezicht aanraken en schrijven.

Woede
De officier van justitie, Paul Harry, toonde de beelden waarop Knight een koffer draagt. Hij wilde de oplichter confronteren met zijn daden. 'Er is helemaal niks met hem. Hij heeft duizenden ponden van de overheid gebruikt om op vakantie te gaan, terwijl hij zei dat hij verlamd was en regelmatig in coma lag.' Het bedrog maakt de officier boos: 'Keer op keer onderzochten ze hem en vonden ze niks. Ik weet dat hij helemaal niet ziek is, want ik heb hem zelf zien winkelen en autorijden op bewakingsbeelden.'

Richards, het slachtoffer, woont inmiddels in een verzorgingstehuis. Harry: 'Hij had helemaal geen familie meer en Knight bood hem zijn hulp aan. Het is de meest verschrikkelijke buurman die ik ooit tegen ben gekomen.'

Knight gaf uiteindelijk toe schuldig te zijn. Hij hoort over drie weken zijn straf en moet tot die tijd in de cel blijven.



Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten