zondag 19 oktober 2014

Stervende man leeft helemaal op na reünie met hond

Voor een terminale patiënt was er geen betere remedie denkbaar dan een reünie met zijn allerliefste hond. James Wathen werd een maand geleden opgenomen in een ziekenhuis in de Amerikaanse staat Kentucky. Vanwege zijn breekbare lichaam en omdat hij nog weinig levensenergie had, was het voor het verplegend personeel haast onmogelijk om de 73-jarige man nog te doen opleven.

Maar Wathen fluisterde zijn verzorgers toe dat hij Bubba, zijn éénogige Chihuahua, erg miste. Voldoende reden voor de verpleegsters om alles in het werk te stellen voor een reünie.

Gestopt met eten
Na de opname van James was Bubba via het dierenopvangcentrum Knox-Whitley terechtgekomen bij een 'pleeggezin'. Net zoals zijn baasje had de hond blijk gegeven van zijn gemis en ontzettend grote verdriet omwille van de scheiding van zijn beste vriend. Beiden waren zelfs tegelijkertijd gestopt met eten. Een situatie die onhoudbaar werd.

Tranen en knuffels
Op 11 oktober was het zover en werden Bubba en James herenigd in het ziekenhuis. De man begon te huilen bij het weerzien met zijn beste maatje. En Bubba? Die overlaadde zijn doodzieke baasje met knuffels.

Bovendien gebeurde wat dagen daarvoor nog ondenkbaar was. James leefde weer helemaal op en begon opnieuw te eten en aan te sterken. Hij kon weer rechtop zitten. Het ziekenhuis, waar normaal geen huisdieren zijn toegelaten, heeft beloofd om Bubba regelmatig op bezoek te laten komen bij zijn zieke baasje. De toestand van James is ondertussen gestabiliseerd.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten