zondag 13 oktober 2013

110 Indiase pelgrims vertrapt bij paniek op brug

Het drama gebeurde bij een brug over de rivier de Sindh die naar de tempel leidt. Sommige slachtoffers vielen in de rivier. © ap.


Zeker 110 pelgrims, onder wie ook kinderen, zijn zondag omgekomen toen paniek uitbrak bij een hindoetempel in het district Datia in de centrale deelstaat Madhya Pradesh. De meeste slachtoffers vielen in het gedrang. Anderen verdronken in een rivier, meldden Indiase media.

Zo'n 50.000 bedevaartsgangers hadden zich bij de Ratangarh-tempel verzameld voor een religieus festival toen de paniek uitbrak. Het drama gebeurde bij een brug over de rivier de Sindh die naar de tempel leidt. Sommige slachtoffers vielen in de rivier. Volgens de lokale autoriteiten brak paniek uit op de brug toen het gerucht de ronde deed dat de oeververbinding zou instorten.

De politie zegt dat het dodental nog kan oplopen. Meer dan 100 mensen zijn gewond geraakt.

De hulpverlening werd gehinderd door grote verkeersopstoppingen van en naar de tempel. Boze mensen gooiden stenen naar de politie.

India is geregeld het toneel van dergelijke ongelukken. Alleen al dit jaar kwamen tientallen mensen om het leven door uitbraken van paniek. In 2011 stierven meer dan 100 mensen tijdens een festival in de zuidelijke staat Kerala. In 2008 kwamen meer dan 220 mensen om door toen paniek uitbrak bij de Chamunda Devi-tempel in Jodhpur in het noordwesten van het land.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten