dinsdag 15 oktober 2013

Drugsbende dreigt met 'WK van terreur' in Brazilië

© epa.


De grootste criminele organisatie van Brazilië heeft ermee gedreigd terreur te zaaien tijdens het WK voetbal in de zomer van 2014. Dat schrijft de krant O Estado de Sao Paulo.

De organisatie Primeiro Comando da Capital (PCC), afkomstig uit Sao Paulo, heeft een 'Wereldbeker van de terreur' beloofd wanneer haar leiders, die in de cel zitten in Sao Paulo, overgebracht en geïsoleerd zouden worden in andere gevangenissen.

Het parket heeft namelijk recentelijk de arrestatie van 175 leden van de PCC geëist en de verhuizing van 32 gevangenen naar andere gevangenissen. 'Ik heb aan mijn mensen gevraagd om de alertheid te verhogen', aldus de hoofdcommissaris van de politie.

De PCC werd in 1993 opgericht door drugshandelaars die in de gevangenis zaten in Taubaté (op 140 kilometer van Sao Paulo) en opereert vandaag in 22 van de 27 Braziliaanse deelstaten. De organisatie onderhoudt een omvangrijk netwerk van drugshandel en misdaad.

Bende heerst in gevangenissen
Primeiro Comando da Capital telt 6 duizend leden in de gevangenissen in Sao Paulo en 1,6 duizend leden die op vrije voeten zijn. In andere deelstaten vertoeven nog eens 3,5 duizend leden. Volgens het ministerie van Justitie zijn 135 van de 152 gevangenissen in Sao Paolo gecontroleerd door de PCC.

De organisatie wordt verantwoordelijk gehouden voor de golf van geweld in Brazilië in 2012, waarbij 300 doden vielen, onder wie een honderdtal politieagenten.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten