vrijdag 18 oktober 2013

Rotterdamse neparts misleidt 8 jaar lang werkgevers

© anp.


Neparts Mehmet A. kon niet verkroppen dat hij zijn studie geneeskunde niet had afgemaakt. Uit schaamte hield de Rotterdammer (40) jarenlang vol arts te zijn, zelfs tegen zijn eigen vrouw.

Dat bleek gisteren bij de Rotterdamse rechtbank, waar de neparts terecht stond voor het oplichten van zijn laatste werkgever Bouman GGZ en het uitschrijven van valse recepten. Hiervoor kreeg hij een werkstraf van 120 uur. Dat meldt het AD vandaag.

Acht jaar lang wist A. zijn familie en zijn werkgevers voor de gek te houden. Tijdens sollicitatiegesprekken deed hij zich voor als arts. Met succes. Verschillende keren kreeg hij een baan. In de jaren '90 als bedrijfsarts in Amsterdam, waarbij hij daadwerkelijk patiënten zag. Daarna in andere functies zonder direct contact met patiënten. Niemand zou door de neparts zijn benadeeld.

Zwaard van Damokles
'Via via kwam ik bij de arbodienst terecht. Zo is het gaan rollen,' vertelde A. de rechter gisteren. Natuurlijk vreesde hij dat zijn bedrog zou worden ontdekt. 'Dat heeft altijd als het zwaard van Damokles boven mijn hoofd gehangen.'

Waar hij voor vreesde, gebeurde ook. Drie keer werd hij na korte tijd ontslagen omdat hij niet in het BIG-register van artsen stond. Dit weerhield hem er niet van om opnieuw te liegen.

Bij Bouman, waar hij aan de slag zou gaan in de functie van behandelcoördinator/arts, wist hij velen te overtuigen dat zijn bul in een kluis lag waar alleen zijn vakantievierende vader bij kon. 'Hij heeft zo mensen in gevaar gebracht,' stelde het Openbaar Ministerie gisteren. 'Ook door recepten uit te schrijven aan een vriend en zijn vrouw.'

Schulden
Bouman wees hem na een introductiecursus van 4 weken alsnog de deur. Twee jaar later zit A. in de bijstand, heeft vele schulden, verzorgt als vrijwilliger ouderen en wordt behandeld door een psychotherapeut. De relatie met zijn vrouw is stukgelopen. Voor de toekomst ziet hij zichzelf werken 'in een commerciële functie'.




Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten